הפסטיבל הבין לאומי למדע בדיוני ופנטזיה הוא אירוע מיוחד שמתקיים מדי שנה ועוסק בספרות, קולנוע ופילוסופיה הקשורה למדע בדיוני ופנטזיה. הפסטיבל הוא תוצר ארגון של העמותה ליצירה פנטסטית וספקולטיבית, והשנה הוא מתקיים בסינמטק תל אביב. במהלך הפסטיבל יוקרנו סרטים, יוצגו קומיקסים ויצירות ספרותיות. מעבר לכך, יתקיימו דיונים והרצאות בנושאים הקשורים למדע בדיוני, פנטזיה והקשרם לתרבות ולמדע.
אחת הפעילויות החדשניות שיתרחשו במהלך הפסטיבל היא "אי כנס סינגולריות". אי כנס הוא ביטוי לכנס שאין לו תכנים מאורגנים א-פריוריים, אלא תכניו נוצרים בידי משתתפיו. סוג זה של כנס מאפשר לאינפורמציה לזלוג מלמטה למעלה, במקום להיות 'מונחת' מלמעלה. באופן זה, האפשרות לכינון פלורליזם וליצירת הפתעה ואפקט רגשי וקוגניטיבי היא גבוהה יותר.
האי כנס יעסוק במושג הסינגולריות- נקודה בזמן שבה אמורה להיות האצה משמעותית של טכנולוגיה, ואשר תשנה את פני האנושות. בנקודה הסינגולרית יתרחש מהפך- האמצעים הטכנולוגים יפתחו מודעות ואינטלגנציה, ויהיה להם יתרון על בני האדם. תיאור של נקודה סינגולרית הוא מאוד רווח בסרטי מדע בדיוני ופנטזיה, ואחת הדוגמאות הפופלאריות לכך הוא הסרט 'שליחות קטלנית' עם ארנולד שוורצנגר. עתידינים רבים מרככים את נקודות הסינגולריות ולא דווקא מזהים אותה עם ניצחון של הטכנולוגיה על בני האדם, אלא מציעים שבנקודה זו יהיה שילוב בין האדם לטכנולוגיה באופן שישנה כליל את מהות בני האדם.
דוגמאות לשילוב בין בני אדם לטכנולוגיה יכולות להיות די יעילות. חישבו על אדם שיש לו יכולות של מכונת צילום או מדפסת , או שהוא יכול להוריד קבצי מוזיקה ישירות למוח שלו. אם עד היום ראינו רק שילוב בין טכנולוגיות שונות (לדוגמא: מדפסת משולבת ) בעתיד כנראה נוכל לראות שילוב בין טכנולוגיות שונות לבין האדם או אפילו בעלי החיים.
היי לכולם. אני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה ומתעניינת בנושאים של אומנות, פילוסופיה ורפואה